Tandläkare i Helsingborg

Tandläkare i Helsingborg

Tand- och munhälsan är oerhört viktig för kroppens välbefinnande. Om man inte tar hand om sina tänder kommer de inte hålla hela livet. Dåligt skött tandhygien kan dessutom orsaka flera allvarliga sjukdomar, som olika typer av demenssjukdomar. Med rutinmässig borstning bevarar du tändernas kvalitet. Man ska borsta två gånger per dag, cirka två minuter varje gång. Idag rekommenderar de flesta tandläkare eltandborste, då den kommer åt betydligt bättre än en vanlig tandborste. Det finns även en rad olika alternativ av tandkräm idag, både för känsliga tandhalsar och för den som behöver extra fluor. När du besöker din tandläkare i Helsingborg får du veta hur tändernas och munnens kvalitet är, vad du ska tänka på och liknande. Du kan även passa på att fråga vilken tandkräm som du bör använda. Har du en svag emalj kan exempelvis tandkräm med extra mycket fluor rekommenderas. Fluorskölj är även effektivt för att hålla tänderna starka.

Tandtråd

Tandtråd är också något som rekommenderas då det lätt fastnar matrester mellan tänderna. Detta kan vara otroligt svårt att få bort utan tandtråd, något som då kan orsaka både tandsten och karies. Satsa på att använda tandtråd en gång per dag. Om du är ovan vid tandtråd är det vanligt med blödningar i tandköttet de första gångerna, något som inte är farligt och som försvinner ju mer du använder det. Tänk på att tandtråden skall dras ända ner mellan tandköttet och tänderna för att få bort avlagringar där tandborsten inte når. När man är yngre kallas man till tandläkaren och besöken är kostnadsfria. När du är över en viss ålder (åldern varierar beroende på vilken stad) blir du inte längre kallad på besök. Då behöver du göra ett val, antingen att betala för en försäkring som gör att du blir fortsatt kallad, eller helt enkelt inte gå. Du kan givetvis boka tid själv när du känner för dig.

Var inte snål

Många väljer att inte besöka sin tandläkare i Helsingborg på grund av priset. Men det är dumt att snåla med något så viktigt som din hälsa. Ju oftare du besöker din tandläkare i Helsingborg och ju bättre hand du tar om dina tänder, desto bättre kommer din mun- och tandhygien vara.