Cocktailklänning som festklänning

En cocktailklänning är en typ av festklänning som man kan använda vid mindre formella tillställningar, som exempelvis cocktailpartyn varav klänningstypen fått sitt namn. Klänningars utseende kan variera rätt så mycket och beror på trender så väl som vad faller den som äger denna klänning i smaken. När det gäller festklänningar är det dock en cocktailklänning många föredrar att ha på sig.

 

Olika modeller av cocktailklänning

När det gäller festklänningar och cocktailklänning så kan längden variera. De kan vara från strax över knäna och de kan även vara ända ner till anklarna. Den vanligaste varianten av en cocktailklänning är dock den som slutar vid knähöjd. Denna typ av klänning kan komma i alla sorters färger och det är ingen som är rätt eller fel. Det kan vara klänningar som är glittriga, enfärgade, mönstrade och så vidare. Även olika typer av urringningar förekommer på dessa klänningar. Du kan använda det som känns mest bekvämt för dig. All från V-ringad, U-ringad till andra sorter. Dessutom kan dessa festklänningar vara antingen långärmade, kortärmade eller ärmlösa. Många klänningar har istället band i olika tjocklekar. Hitta nästa festklänning här!

 

När passar det att bära cocktailklänning som festklänning?

En cocktailklänning är en klänning som kan kännas svår. När är det egentligen läge att använda den? I Sverige har vi inte lika många cocktailpartyn så som det är utomlands. Dessa klänningar är bra i formella sammanhang, men inte alldeles för formella. Det går att använda dem på studentfirande, en lite finare fest och så vidare. Är det en bal eller liknade rekommenderas istället en aftonklänning eller en balklänning. Samt att är det ett enkelt kalas för barnen så kanske en enklare klänning från din garderob är att föredra.

 

Saker att tänka på

Det är en bra idé att kosta på dig lite mer pengar när du köper festklänningar och cocktailklänningar. Dessa har ofta högre kvalitet och håller därmed längre. Det är även bra att se till att de ljusare varianterna inte fläckas ner. Då är mörkare klänningar att rekommendera. Piffa gärna till dina klänningar med rätt typ av accessoarer också för att förändra klänningen från gång till gång.