Återbäringstjänster som ger pengar utan köp

Återbäringstjänster som ger pengar utan köp

Återbäringstjänster förknippas generellt med att man får återbäring när inköp sker online. Du köper kläder via en E-butik och använder tjänsten för att exempelvis få 4% i cashback. Men det finns även vägar till återbäring utan att man behöver lägga ut en enda krona.

Cashbackshopping är en av de återbäringstjänster som ger pengar tillbaka vid E-handel. De flesta anslutna företag hos tjänsten är just E-handlare eller företag där bokningar kan ske (resor, hotell osv.). Hos dessa ges en återbäring när ett köp har genomförts. Det betyder därmed att man får tillbaka en liten del av det man lagt ut för varan/tjänsten.

Men det finns även ett flertal vägar till återbäring utan att man behöver betala något dvs. köpa en produkt eller tjänst. På Cashbackshopping presenteras dessa med ”Erbjudanden” medan det hos andra aktörer presenteras med ”Poäng utan köp”.

Inte bara cashback på köp

Ett exempel är att man kan testa vilken bolåneränta som går att få via låneförmedlaren Consector.  Genom att bara använda tjänsten ges 50 kr till kontot på Cashbackshopping. I detta fall finns alltså inte något krav på att bolån måste tecknas utan enbart att genomföra en jämförelse av din nuvarande bolåneränta med vad ett par bankar kan erbjuda för alternativ.

Ett annat exempel är Lottoland. Visserligen behöver ett köp ske här men återbäringen är större än kostnaden för köpet. De som är medlemmar på Cashbackshopping klickar på den personliga länken och registrerar sig på spelsidan Lottoland. Därefter läggs ett spel på 35 kr. För detta ges däremot en återbäring på 100 kr.

Ett sista exempel tas från en prenumeration på digitala Dagens Industri. Att läsa denna tidning digitalt kostar 1kr för två månader. Men den som testar på tjänsten får 65 kr tillbaka.

Det går alltså att få pengar tillbaka – utan att göra inköp. I vissa fall krävs visserligen inköp men då är förtjänsten högre än kostnaden. Genom att vara medlem på flera olika återbäringstjänster går det alltså att hitta en rad olika återbäringsalternativ som inte kostar något att utnyttja.

(Exemplen är tagna från maj 2019 när Cashbackshopping fyllde 5 år och gav förhöjda ersättningar hos flera aktörer.)