Varför Gps klocka för barn?

”Varför Gps klocka för barn?”. Den främsta anledningen är kanske att du som förälder kan hålla koll på var barnet är någonstans. Samtidigt har GPS klockor på marknaden idag som regel fler funktioner än att bara spåra. Läs mer i den här texten.

Du har koll på var barnet är

Som nämnt i inledningen – det bästa svaret på frågan ”Varför Gps klocka för barn?” är kanske att föräldern kan kolla håll på barnet. Det har blivit allt vanligare bland familjer eftersom det helt enkelt ger säkerhet och trygghet. Du kan sitta lugnt i hemmet och se att barnet kommer fram till lekplatsen eller kompisen i tid – precis som att du kan se om de går för långt, på platser dit de inte får gå.

Du kan prata med dem

Kanske är det inte läge för barnet att mobil ännu? I sådana fall kan en GPS klocka för barn vara ett gott val, så att du ändå kan prata med dem på avstånd. Många klockor erbjuder nämligen röstsamtal, och en del erbjuder både röstsamtal och videosamtal. Vissa modeller har till och med funktionen att föräldern kan se video från klockan när han eller hon så vill.

För att prata med dem krävs ett SIM-kort. De flesta väljer att köpa ett kontantkort för att inte binda upp sig på ett nytt abonnemang ”bara” för GPS-klockan. Sannolikt blir det inte heller många och långa samtal, så ett kontantkort kan mycket väl vara den bästa lösningen.

Vissa klockor larmar när de tas av armen

Skulle någon försöka ta av barnet klockan, finns det modeller som ger ifrån sig ett larm. Exakt hur larmet sker varierar mellan olika modeller. Vanligt är att klockan ringer upp ett antal nummer i turordning.

Så – Varför Gps klocka för barn?

Svaret på frågan ”Varför Gps klocka för barn?” kan sammanfattas i ett antal punkter:

  • Du har koll på var barnet befinner sig vid ett givet tillfälle.
  • Du kan se barnens fotspår (om än digitala).
  • De flesta modeller kan du ringa till, så att du kan prata med barnet.
  • Vissa modeller erbjuder videosamtal.
  • Ett larm går av om klockan tas av armen, vilket kan skydda mot stöld.

Säkerligen finns det fler anledningar till att köpa en Gps klocka till sitt barn – men de ovan är kanske de starkaste.