Slipers Byggmax

Utförlig presentation av Byggtimmer Impregnerad 120×140 från Byggmax

Byggtimmer Impregnerad 120×140 (P-08799140) är en högkvalitativ konstruktionsprodukt som tillhandahålls av Byggmax. Detta välrenommerade företag är känt som en av de främsta återförsäljarna inom byggmaterialbranschen och erbjuder produkter som kombinerar både hållbarhet och styrka.

Den impregnerade timmern är speciellt framtagen för att möta behoven i konstruktioner där dessa egenskaper är avgörande.

Till exempel är denna timmer idealisk för byggande av staket, plank och bärverk. Tack vare att den är tillverkad av NTR A-klassat virke, erbjuder Byggtimmer Impregnerad 120×140 en solid grund för alla typer av byggprojekt. Att välja denna produkt innebär en säker investering för dina byggbehov, med en garanti för både hållbarhet och tillförlitlighet.

Viktiga egenskaper hos Byggtimmer Impregnerad 120×140

 • Materialkvalitet
  • NTR A-klassat virke
  • Impregnering för ökad hållbarhet
 • Användningsområden
  • Staket och plank
  • Bärverk och andra bärkonstruktioner
 • Fördelar
  • Lång livslängd
  • Motståndskraftig mot röta och skadedjur

Specifikationstabell för Byggtimmer Impregnerad 120×140

Produktnummer Dimensioner Impregneringsklass Längdalternativ
P-08799140 120×140 mm NTR A Varierande

Dimensioner och Specifikationer

Tjockleken på timmern är 140 mm och bredden är 120 mm, vilket gör den till en kraftig och stark komponent för olika byggbehov. Varje stycke har en vikt på 12.60 kg och kommer i en attraktiv grön färg. Byggmax erbjuder virket i längder om 2,5 m eller 3 m, men tillgängligheten kan variera mellan olika butiker.

Kvalitet och Hållbarhet

Byggtimmer görs av NTR A-klassat virke och håller en hög kvalitet. Det är designat för att motstå tuffa väderförhållanden och är impregnerat för att ge ett långvarigt skydd mot röta. För att säkerställa konstruktionens hållbarhet, anpassas armeringsjärn efter höjd och belastning på konstruktionen. Varje skift sammanfogas med traditionell spikning.
Slipers från Byggmax ger ett snyggt och hållbart golv till din altan eller uteplats.

Garanti ger trygghet

När du väljer NTR-klassat virke från Byggmax, har du alltid en 20 års rötskyddsgaranti. Garantin är maximerad till 100.000 SEK för varje enskild kund och garantitillfälle och förutsätter att man behåller kvittot och garantisedeln. Garantin gäller för privat bruk i hela Sverige och ger omleverans av angripet virke.

Återvinning och Miljöansvar

Byggmax tar miljöansvar på allvar. Det är enligt lag förbjudet att som privatperson elda upp spillbitar och uttjänt tryck-impregnerat virke. Virket innehåller koppar och ska lämnas in till kommunens miljöstation. Där bränns virket upp i förbränningsanläggningar, där man har möjlighet att återvinna kopparn ur askan.
Läs även artikeln Bänkskiva Byggmax.

Returpolicy

Det är viktigt att notera att virke, inklusive lister, furugolv och panel, tyvärr inte kan bytas eller lämnas tillbaka. Anledningen är att trä är ett levande material som är fuktkänsligt och kan bli förstört vid till exempel öppnad förpackning eller felaktig förvaring.
Här finns en liknande artikel på samma tema: Byggmax Pellets.

Kundrecensioner och Feedback

Byggtimmer Impregnerad 120×140 har ett blandat mottagande bland kunderna, med en genomsnittlig betygssättning på 3.8 baserat på 5 betyg. Kundrecensioner varierar från att vara mycket nöjda med resultatet till besvikelse över sprickbildning i virket. Dessa recensioner kan ge värdefull insikt för potentiella köpare.

Gör-det-själv Guider och Inspiration

Byggmax erbjuder inte bara produkter utan också inspiration och kunskap genom sina gör-det-själv guider. Dessa guider kan hjälpa kunderna att bygga allt från staket, plank till spaljéer, och ger steg-för-steg instruktioner för att fullborda projektet med framgång.

Tillgänglighet och Prissättning

Byggtimmer Impregnerad 120×140 är tillgänglig för köp hos Byggmax både i butik och online. Priset börjar från 109 kr/m, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för många byggprojekt. För att säkerställa tillgängligheten av önskad längd, rekommenderas det att besöka din närmaste Byggmax-butik.

Slutsats

Med dess hållbarhet, 20 års garanti, och miljöansvar, är Byggtimmer Impregnerad 120×140 från Byggmax ett utmärkt val för ditt nästa byggprojekt. Oavsett om du är en erfaren byggare eller en hängiven hemmafixare, erbjuder Byggmax de resurser och material som behövs för att hjälpa dig att uppnå dina byggmål.