Rätt damcyklar för korta kvinnor

Rätt damcyklar för korta kvinnor

Om du är en ganska kort kvinna (cirka 160 cm lång) har du förmodligen upptäckt att det kan vara ganska svårt att hitta damcyklar som passar dig. Många cyklister när det gäller hela konceptet med cyklar särskilt anpassade för kvinnor, och huruvida dessa främst är ett marknadsföringstrick eller ej. Samtidigt finns det många kvinnor som känner att de behöver just dessa damcyklar. När det gäller cyklar för kvinnor är det nämligen viktigare ju kortare man är att cykeln är anpassad för kvinnor.

Som tur är har flera tillverkare av damcyklar tagit fram modeller med en ramstorlek på 44 cm. Dessa lämpar sig väl för kvinnor med en längd på mellan 143 och 152 cm. Andra tillverkare är inte lika sålda på idén att ta fram dammodeller av sina cyklar. Du kan därför behöva göra lite efterforskningar på egen hand för att hitta det varumärke som passar just dig.

Bör korta kvinnor köpa barncyklar eller små damcyklar?

När du har hittat en tillverkare som designar cyklar som stämmer överens med din kravspecifikation börjar det svåra arbetet: att hitta en cykelbutik som säljer damcyklar i rätt storlek. Även om de flesta välsorterade cykelbutiker förmodligen har den cykel du behöver, är sannolikheten större att du finner det du söker på nätet. När du tittar på damcyklar på nätet har du visserligen inte den fördelen att du kan ta cykeln på en provtur, vilket du ofta kan göra i din lokala cykelbutik. Samtidigt har du ett betydligt större urval att tillgå online!

De flesta hyfsade cykeltillverkare tillverkar trots allt cyklar i mindre storlekar, eller damcyklar om man hellre vill kalla dem så. Alla som någon gång har jobbat i en cykelaffär vet hur pass vanligt det är att korta kvinnliga kunder kommer fram och frågar efter barncyklar till sig själva. Även om du är kort i lästen finns det förmodligen en damcykel för dig. Vissa kunder vill ändå köpa en barncykel, men för den som anstränger sig går det att hitta bra damcyklar även i mindre storlekar. Det kan dock vara en bra idé att inte köpa en av de allra billigaste modellerna, då man generellt sett får vad man betalar för.