Hur fungerar en pre workout?

Hur fungerar en pre workout?

En pre workout är ett kosttillskott som du tar före träningen för att öka din prestationsförmåga. Du känner förmodligen redan till några av de produkter på marknaden som syftar till att göra just detta. Du kanske redan använder en pre workout(PWO) och känner till produktens fördelar men undrar hur den fungerar?

Genom att ta en pre workout före träningspasset kan du prestera bättre tack vare kosttillskottets aktiva ingredienser. Det finns flera olika mineraler, örter och vitaminer som kan öka din prestationsförmåga. Generellt sett är syftet med din pre workout att öka din styrka, energi, uthållighet och/eller din förmåga att bygga muskler. Det är värt att nämna att det finns ett brett utbud av produkter inom denna produktkategori. Här går vi igenom hur du kan bygga muskelmassa genom att ta en PWO före träningen.

Så bidrar din pre workout till ökad muskeltillväxt

De flesta pre workout-produkter som hjälper dig att bygga muskler har den egenskapen att de tillåter dig trötta ut musklerna ytterligare. Genom att öka din styrka möjliggör kosttillskottet för dig att lyfta tyngre vikter och på så sätt bygga muskler. Med mer energi i gymmet kan du träna under en längre tid och även träna mer intensivt, vilket ger en större träningsvolym. Även detta är en faktor som främjar en ökad muskeltillväxt.

Den viktigaste ingrediensen din pre workout bör innehålla om du vill lägga på dig mer muskelmassa är aminosyror. Aminosyror är nämligen den viktigaste delen av din muskelmassa, vilket du säkert känner till vid det här laget. Förutom att bara utgöra en byggsten för musklerna, finns det några aminosyror som är extremt viktiga för uppbyggnaden av muskler. Den grenade aminosyran leucin stimulerar till exempel muskeltillväxten på ett effektivt sätt.

Aminosyror har även andra muskelbyggande egenskaper, men det viktigaste du bör känna till är att en pre workout som innehåller aminosyror bidrar till ökad muskeltillväxt när du tränar. Vissa produkter innehåller även ingredienser som syftar till att öka testosteronnivåerna i kroppen, vilket dels främjar muskeltillväxten men även kan öka ditt fokus och din intensitet i gymmet. Du kan med fördel testa några olika pre workout-produkter för att sedan utvärdera vilken som ger önskad effekt.