Fogskum Byggmax

Vad är Fogskum?

Fogskum, även känt som expanderande skum eller montageskum, är ett mångsidigt material som används för att fylla, tätta och isolera olika typer av fogar och håligheter i byggkonstruktioner. Det är en populär produkt inom byggbranschen då det erbjuder en enkel och effektiv lösning för att förhindra drag och förbättra energieffektiviteten i en byggnad.

Fogskummet expanderar vid applicering och bildar en hård, isolerande barriär som kan målas eller putsas över efter torkning. Köp Fogskum till bra pris hos Byggmax genom att besöka deras webbplats https://www.byggmax.se/hus-och-bygg/infastning-och-fastdon/fog-och-fogmassa/fogskum.

Användningsområden för Fogskum

 • Isolering
  • Tätning kring fönster och dörrar
  • Isolering av rör och genomföringar
 • Byggkonstruktion
  • Fyllning av håligheter och skarvar
  • Förbättrar byggnadens stabilitet
 • Renovering
  • Ljud- och värmelisolering av golv och väggar
  • Reparation av skadade isoleringsområden

Tabell över Fogskumsegenskaper

Egenskap Beskrivning
Typ Expanderande/Montageskum
Användningsområden Isolering, Tätning, Fyllning
Fördelar Energieffektivitet, Enkel applicering
Torktid Beroende på märke och typ
Övermålbar/Putsbar Ja, efter torkning

Användningsområden för Fogskum

Fogskum har en rad olika användningsområden inom bygg och renovering. Det är idealiskt för att tätta kring fönster och dörrar, fylla i hål efter rördragning, och för att försegla genomföringar i tak och väggar. Det används även för att förbättra ljudisoleringen genom att minska ljudgenomgång i väggkonstruktioner. Dessutom är fogskum effektivt för att stoppa oönskade luftströmmar som kan leda till värmeförluster.

Kvalitet och Varumärken hos Byggmax

Byggmax erbjuder en mängd fogskum från erkända varumärken som garanterar hög kvalitet och hållbarhet. Bland sortimentet hittar man produkter från välkända leverantörer som Midun och Bostik, som båda är kända för sin tillförlitlighet och prestanda. Kunder kan välja mellan olika typer av fogskum beroende på deras specifika behov och projekt.

Hur man Applicerar Fogskum

Applicering av fogskum är relativt enkelt men kräver viss försiktighet. Ytan som ska behandlas bör vara ren, torr och fri från fett för bästa vidhäftning. Skummet appliceras med hjälp av en speciell pistol eller munstycke som följer med produkten. Det är viktigt att inte fylla fogar och hålrum helt, då skummet expanderar och kan orsaka deformation om det inte ges utrymme att växa. Efter applicering ska skummet få härda ordentligt innan eventuell efterbearbetning.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Garagetält Byggmax.

Tips för ett Lyckat Projekt med Fogskum

För att uppnå bästa resultat med fogskum, är det viktigt att följa några grundläggande tips. Först och främst, använd alltid skyddshandskar och glasögon för att skydda huden och ögonen från det klibbiga och expanderande skummet. Se till att täcka omkringliggande ytor för att undvika spill. Det är även rekommenderat att öva på en oanvänd yta för att få en känsla för hur mycket skum som behövs och hur det expanderar.
Läs mer om Partytält Byggmax här.

Prisgaranti och Kundservice hos Byggmax

När du handlar fogskum hos Byggmax kan du vara säker på att du får ett konkurrenskraftigt pris tack vare deras prisgaranti. Om du hittar en identisk produkt till ett lägre pris hos en annan återförsäljare, matchar Byggmax priset. Dessutom erbjuder Byggmax en utmärkt kundservice där du kan få hjälp och svar på dina frågor om produkterna och deras användning.

Handla Online eller i Butik

Du kan enkelt handla ditt fogskum antingen online via Byggmax hemsida eller besöka någon av deras fysiska butiker. På hemsidan finner du en detaljerad produktbeskrivning och kan jämföra olika produkter för att hitta det som bäst passar ditt projekt. För de som föredrar personlig service, finns kunnig personal tillgänglig i butikerna för att ge råd och vägledning.

Varför välja Byggmax för ditt Fogskum?

Att välja Byggmax för ditt köp av fogskum innebär att du får tillgång till ett brett sortiment av produkter till bra priser. Med sin prisgaranti, kvalitetsprodukter från kända varumärken och en hjälpsam kundservice, står Byggmax ut som en pålitlig partner för både amatörbyggare och professionella hantverkare. Dessutom, med deras engagemang för hållbarhet och miljö, kan kunder känna sig trygga med att de gör ett miljömedvetet val.
Fogskum från Byggmax ger en tät och hållbar isolering för byggprojekt och reparationer.