Datorproblem? Få datorsupport för privatpersoner

Datorproblem? Få datorsupport för privatpersoner

Många företag tillhandahåller datorsupport och privatpersoner kan ofta använda sig av denna likväl som andra företag. Datorsupport för privatpersoner är en nisch som växer sig allt starkare. Här går vi igenom några av de frågor som ofta ställs av kunder som behöver hjälp med sin dator eller kringutrustning – Det som oftast kallas IT-support.

Varför behöver jag gång på gång starta om min router?

Denna följetong känns lika gammal som människans historia, även som så naturligtvis inte är fallet: din internetanslutning börjar strula så du kopplar ur din router, kopplar in den på nytt och plötsligt fungerar det igen. Ren magi? Nej, det kan röra sig om flera olika saker såsom överhettning, överbelastning eller låg kvalitet. Det finns dock åtgärder du kan vidta för att få bukt med problemet, bland annat att verkligen vänta i 10 sekunder innan du kopplar in din router på nytt. Vill du få hjälp med att konfigurera din router så den fungerar som den ska kan du kontakta ett företag som erbjuder datorsupport för privatpersoner.

Vad händer när jag besöker en sajt som har blivit hackad?

Du har säkert hört om webbplatser som har blivit hackade, men vad händer egentligen om du besöker en sådan? Vanligtvis är hackarna ute efter ditt användarnamn och lösenord, men huruvida de kan få tillgång till dessa beror dels på hur sajten lagrar ditt lösenord samt hur pass starkt ditt lösenord är. Svaga lösenord är betydligt enklare att knäcka än starkare sådana. Få av oss använder olika lösenord för olika sajter, men det är någonting du bör överväga att göra för att öka din säkerhet på nätet.

Behöver jag verkligen ta ut mitt USB-minne på ett säkert sätt?

Du kanske har undrat varför din dator varnar dig för att ta ut ditt USB-minne utan att först ha använt “säker borttagning”? Anledningen till detta är att datorer använder en så kallad skrivcache för att öka sin prestanda. Det innebär att datorn säger att uppgiften har utförts när du kopierar en fil till ditt USB-minne, men i själva verket väntar det tills det har ett antal olika uppgifter att utföra och utför sedan alla på en gång. Det är förvisso effektivt, men om du då tar ut USB-minnet för tidigt kan data gå förlorad.