Vedklyv Byggmax

Enkel Vedhantering med AL-KO Vedklyv Liggande LSH 520/5 AL-KO från Byggmax

AL-KO erbjuder en effektiv lösning för att klyva ved med sin LSH 520/5 vedklyv. Detta verktyg är utformat för att ge en bra arbetshöjd som minskar risken för ryggont under långvarigt arbete.

Dessutom ger klyvaren en stor klyvlängd på upp till 52 cm, vilket gör den till en idealisk partner för hantering av större vedträn.Med en klyvkraft på 5 ton, är vedklyven både kraftfull och pålitlig.

 • Arbetshöjd: Optimerad för bekväm användning och minskad belastning på ryggen.
 • Klyvlängd: Upp till 52 cm, perfekt för större vedträn.
 • Klyvkraft: 5 ton för effektiv och pålitlig vedklyvning.
 • Användarvänlighet:
  • Lätt att manövrera tack vare hjul.
  • Enkel att använda med tydliga kontroller.
 • Säkerhet:
  • Stabil konstruktion minskar risken för olyckor.
  • Säkerhetsfunktioner som skyddar användaren under drift.
Egenskap Specifikation
Modell LSH 520/5
Varumärke AL-KO
Klyvkraft 5 ton
Klyvlängd Upp till 52 cm
Arbetshöjd Optimerad
Försäljningsställe Byggmax

Design och Transport

Monterbart stativ med hjul ingår, vilket innebär att vedklyven kan flyttas enkelt och stå stabilt under användning. Den hållbara konstruktionen försäkrar att du kommer ha en lång livslängd på din investering. Det är också viktigt att skruva upp luftventilen för hydrauloljan före användning för att maximera klyvens livstid.

Effektivitet och Prestanda

AL-KO’s vedklyv är utrustad med en kraftfull motor som effektiviserar processen att skapa brännved. Med en 2200 watt motor och 230 V spänning, är denna vedklyv designad för att ge dig snabba och effektiva resultat, vilket sparar både tid och ansträngning.

Säkerhet i Fokus

Säkerheten är central när det gäller vedklyvning. Därför har AL-KO vedklyvar funktioner som handskyddsbygel, tvåhandsmanövrering, och vedhållare som inte bara ökar säkerheten utan också gör enheten enkel att använda. Dessa funktioner säkerställer att du kan arbeta tryggt och effektivt.
Denna artikel är även relevant för ämnet Gasolkamin Byggmax.

Ren Kraft och Justerbarhet

Multi-svetsade klyvknivar garanterar en lång livslängd och förmågan att klyva även det hårdaste träet. Med upp till 8 ton klyvtryck, är dessa vedklyvar inte bara kraftfulla utan också anpassningsbara för olika vedlängder och diametrar.

Smart Design

Klyvbordet är utformat för att automatiskt centrera veden, vilket underlättar hanteringen och säkerställer att den kluvna veden enkelt kan tas bort eller falla ner i en skottkärra. Den kompakta designen gör att vedklyven inte tar upp mycket plats vid förvaring.

Stabilitet och Mobilitet

Vedklyven är utrustad med en stor kontaktyta som ger stabilitet under arbetet. Tack vare robusta hjul kan du enkelt flytta klyven till önskad plats. Den platsbesparande konstruktionen gör att du kan förvara din vedklyv effektivt när den inte används.
Byggmax erbjuder en robust vedklyv för effektiv vedkapning till konkurrenskraftiga priser.

Populära Vedklyvar från AL-KO

Vedklyvar från AL-KO är populära på grund av deras robusta konstruktion, användarvänlighet, och säkerhetsegenskaper. De är tillgängliga i både stående och liggande modeller för att passa olika behov och preferenser. Med tvåhands-säkerhetskontroller och utfällbara säkerhetsfötter på de stående modellerna, erbjuder AL-KO vedklyvar en problemfri drift även på ojämna ytor.

Värmen från Ved

Att värma upp hemmet med ved blir allt mer populärt. Många uppskattar känslan av att sitta framför en öppen spis eller njuta av värmen från en kakelugn. Med AL-KO’s vedklyv blir processen att förbereda ved enklare, vilket låter dig njuta av värmen utan extra ansträngning.

Sammanfattning

Byggmax erbjuder AL-KO LSH 520/5, en vedklyv som kombinerar styrka, effektivitet, och säkerhet. Denna liggande vedklyv är en utmärkt investering för alla som vill ha en snabb och bekväm lösning för att förbereda brännved. Med dess användarvänliga design och kraftfulla prestanda är det en oumbärlig produkt för vedhantering.
Här finns en liknande artikel på samma tema: Vattentunna Byggmax.