Micro needling föryngrar din hy

Micro needling föryngrar din hy

Micro needling är ett begrepp som har blivit något av ett modeord inom hudvårdsbranschen. Om du inte känner till vad det är för något kan det verka lite skrämmande. Faktum är att metoden, precis som dess namn antyder, går ut på att du rollar nålar på din hud. Metoden är dock säker och effektiv, och kan hjälpa till att förbättra din hy på flera olika sätt. Med hjälp av micro needling kan du bland annat behandla ärrbildning, pormaskar och bristningar. Denna hudvårdsbehandling anses vara mer effektiv än en ansiktsbehandling.

Många frågar sig om micro needling är smärtsamt. Det är dock en säker och effektiv behandling som inte ger upphov till smärta. Du applicerar en salva på de hudområden du vill behandla innan du påbörjar behandlingen. Denna salva kommer bedöva huden och låta dig behandla din hy på djupet. Efter behandlingen kan huden vara lite rosaaktig. Du kan även se några hål där nålarna har punkterat huden, men dess blemmor försvinner inom bara några dagar.

Så går micro needling till

Micro needling är en metod för behandling av diverse hudvårdsproblem som är skonsam för din hy. Du använder ett verktyg som har ett större antal mikronålar. Detta verktyg ser ut som en stor målarborste och är täckt med små metallpiggar. Dessa nålar används för att punktera din hy och på så sätt skapa en skada på denna. Varje gång en nål punkterar din hy skapas en kanal som stimulerar kroppens produktion av kollagen och elastin. I takt med att kroppen framställer nytt kollagen kommer du märka stor skillnad vad gäller din huds kvalitet. Din hy kommer se mer ungdomlig och glänsande ut.

Micro needling är en utmärkt metod för dig som lider av ärrbildning till följd av akne, har pormaskar eller överlag vill förbättra din hy. Eftersom ingen värme är inblandad är metoden säker att använda för personer med alla hudfärger och hudtyper. Användningsområdet för behandlingen är inte begränsat till ansiktet. Du kan utföra micro needling var som helst på din kropp. Du kan med fördel använda metoden för att behandla bristningar på dina ben, bröst eller rumpa och för att bli av med rynkor.