Bauhaus byggvaruhus

Bauhaus byggvaruhus – Din guide till kvalitetsmaterial och verktyg

Bauhaus är en byggvaruhuskedja som har etablerat sig som en betydande aktör på den svenska marknaden för byggmaterial och verktyg. Med början i Tyskland har kedjan expanderat internationellt och erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster för hemförbättring, renovering och byggprojekt. I Sverige har Bauhaus blivit känt för sitt omfattande sortiment som täcker allt från enkla handverktyg till mer avancerad utrustning och byggmaterial.

Kunden står i fokus hos Bauhaus, vilket återspeglas i tjänster som köpgaranti och bredden på deras produkter. De strävar efter att förenkla byggprocessen för sina kunder genom tjänster som snabb leverans och praktisk hemleverans. Med sitt engagemang för kundservice och prisgaranti stärker Bauhaus sitt rykte som en pålitlig partner för såväl hobbysnickare som professionella byggentreprenörer.

Varuhusens fysiska närvaro kompletteras av en online shop, där kunderna kan bläddra bland produkter och göra inköp från bekvämligheten av sitt eget hem. Med funktioner som onlinebeställning och hämtning i varuhus möjliggör Bauhaus en smidig shoppingupplevelse. Därmed fortsätter Bauhaus att spela en central roll i att tillgodose behoven hos de som vill förbättra och skapa i sina hem och trädgårdar.

Bauhaus Historia och Filosofi

Bauhaus byggvaruhus är en innovatör inom detaljhandeln för byggprodukter med ett koncept som sedan 1960 har förändrat sättet konsumenter och professionella navigerar i byggindustrin.

Varumärkets Ursprung

Bauhaus etablerade det banbrytande konceptet ”allt-under-ett-tak” när de öppnade sitt första byggvaruhus i Mannheim, Tyskland, 1960. Innan dess tvingades diy-entusiaster och professionella hantverkare att söka i flera olika butiker för att hitta rätt verktyg och material. Genom att samla en omfattande produktportfölj under ett gemensamt tak, banade de väg för en mer effektiv shoppingupplevelse.

Service och Kundengagemang

Service är en central del av Bauhaus-filosofin. Företaget strävar efter att tillhandahålla högkvalitativ kundservice och en tillfredsställande shoppingupplevelse genom att erbjuda ett brett sortiment av produkter, kompetent personal och en genomtänkt affärsdesign. Bauhaus är engagerade i att underlätta kundernas projekt och renoveringar genom att tillhandahålla både produkter och kunskap, vilket reflekteras i deras kundtjänst och efterförsäljningssupport.

Varuhusinformation

Bauhaus är välkänt för sina varuhus som erbjuder ett brett sortiment av byggvaror och hemförbättringsprodukter. Här är specifik information rörande varuhusens placering, öppettider samt tillgängliga tjänster.

Svenska Varuhusens Läge

Bauhaus har flera varuhus belägna på olika platser i Sverige, varav några inkluderar Göteborgsregionen med varuhus i såväl Bäckebol som i Sisjön. Varuhusen är lätta att hitta och tillgängliga för både lokalbefolkningen och besökare.

 • Göteborg, Bäckebol: Hisings Backa, 42246 Göteborg
 • Göteborg, Sisjön: Södra Långebergsgatan 21, 43632 Askim

Öppettider och Veckodagar

Varje Bauhaus-varuhus har specifika öppettider som kunderna bör vara medvetna om när de planerar sitt besök. Vanligtvis är varuhusen öppna från tidig morgon på vardagar till sen kväll, med något förkortade öppettider under helger.

 • Vardagar (måndag till fredag): 06:00 – 19:00
 • Helger:
  • Lördag: 10:00 – 18:00
  • Söndag: 10:00 – 18:00

Lediga Tjänster

Bauhaus varuhus erbjuder kontinuerligt olika lediga tjänster och jobbmöjligheter för de som är intresserade av en karriär inom detaljhandeln. Intresserade sökande kan hitta aktuella tjänster genom varuhusens webbplatser eller anslagstavlor i varje varuhus. Bauhaus värderar mångfald och strävar efter att skapa en inkluderande arbetsmiljö.

Medlemskap och Erbjudanden

Bauhaus byggvaruhus erbjuder sina kunder exklusiva förmåner genom medlemskap i deras kundklubb, Bauhaus Premium. Medlemskapet ger tillgång till specialerbjudanden och bonus på köp.

Bauhaus Premium Kundklubben

Bauhaus Premium är en kundklubb där medlemmar får tillgång till unika erbjudanden och tjänster. Medlemmarna väljer mellan att endast vara medlemmar i kundklubben eller att ansöka om Bauhaus Premium Kontokort. Kontokortet erbjuder ytterligare fördelar som bonus på alla köp med kortet.

Aktuella Erbjudanden

Bauhaus byggvaruhus tillhandahåller regelbundet erbjudanden för sina medlemmar. Dessa inkluderar:

 • Medlemskvällar: Erbjudanden som ger 10% rabatt på hela sortimentet, även på redan nedsatta kampanjpriser.
 • Bonussystem: Med Bauhaus Premium Kontokort ges bonus på alla inköp.

Medlemmarna får även inspiration och service som är anpassad efter deras behov. Bauhaus strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser och kvalitativ service.

Produkter och Sortiment

Bauhaus byggvaruhus är känd för sitt breda sortiment av produkter för både hemmafixare och professionella byggare. Med fokus på kvalitet och prisgaranti erbjuder de allt från byggmaterial till trädgårdsprodukter och VVS-tillbehör.

Byggvaror och Material

Bauhaus sortiment av byggvaror innefattar allt som behövs för olika byggprojekt. Kunderna kan hitta en omfattande kollektion av skivmaterial, inklusive väggpaneler och takpaneler i många kulörer och designer. Utöver detta finns ett brett utbud av virke, isolering och produkter för takkonstruktion, som takpannor och takpapp.

VVS och Säkerhetsprodukter

För VVS-behov erbjuder Bauhaus allt från rörledningar till sanitetsprodukter. Butiken prioriterar säkerhet och kvalitet och tillhandahåller därtill flera säkerhetsprodukter, såsom rökdetektorer och brandsläckare, för att säkra hemmet eller arbetsplatsen.

Trädgård och Utemiljö

För den trädgårdsintresserade har Bauhaus ett varierat sortiment av varor som förskönar utomiljön. Det går att hitta produkter som trädgårdsmöbler, planteringsjord, och sand samt verktyg och maskiner för trädgårdsskötsel. Detta varierade sortiment gör det möjligt för kunder att skapa och underhålla trädgården enligt egna önskemål och behov.

Tjänster och Support

Bauhaus byggvaruhus erbjuder en rad olika tjänster för att understödja sina kunders projekt från början till slut. Från montageservice till smidiga reservationsorder och hämtningar, tar Bauhaus hand om kundens behov.

Montageservice

Bauhaus Montageservice är utformad för att hjälpa kunder med installation och montering. Den täcker olika områden såsom bygg, måleri, VVS, elektriska system och golvbeläggning. Kunderna kan vara trygga med att deras projekt hanteras professionellt av kvalificerad personal.

 • Byggtjänster: Inkluderar montering och installation av kök, badrum och andra inredningsdetaljer.
 • VVS- & Badrumstjänster: Ser till att vatten- och värmesystem är korrekt installerade.
 • Elektrotjänster: Omfattar installation av el och uppvärmningssystem.

Reservationsorder och Hämtning

Bauhaus underlättar planeringen av projekt genom reservationsorder där kunder kan förbeställa produkter och sedan hämta i varuhus när det passar. Det erbjuder en anpassningsbar process för kunderna för att säkerställa en smidig hantering av deras inköp.

 • Hemleverans: Varor för hemleverans når kunden vanligen inom 2-5 dagar.
 • Reservationsorder: Produkter kan reserveras online och höjden på den service som kunden får vid hämtning är anpassad för enkel lastning.
 • Kundtjänst: För ytterligare support kan kunder kontakta oss via telefon, email eller chatt för assistans med hela processen från beställning till hämtning.

För att ta del av dessa tjänster eller få mer information, kan kunder besöka Bauhaus hemsida eller kontakta deras kundtjänst.

Inspirationskällor

När det kommer till kreativa projekt, är inspiration avgörande. För de som arbetar med byggprojekt kan Bauhaus byggvaruhus erbjuda en mängd inspirationskällor. Med ett omfattande sortiment inriktat mot bygg, badrum, färg, trädgård och verkstad, finner man lätt material som stimulerar till nya idéer.

I butikens avdelningar möts kunder av skyltade inspirationszoner där produkter presenteras i tänkta miljöer. Dessa zoner visar praktiska exempel på hur olika material och verktyg kan kombineras för att skapa önskade estetiska och funktionella utrymmen.

För digital inspiration erbjuder Bauhaus online resurser där kunder kan utforska:

 • Produkterbjudanden
 • Projektguider
 • DIY-kurser (Gör-det-själv)

Dessa resurser hjälper kunder att visualisera sina projekt och ge dem en bättre förståelse av produktanvändning och tillämpning. Målet är att kunden ska kunna översätta dessa intryck till sina egna unika projekt.

För att ytterligare underlätta för kunderna, erbjuder Bauhaus också personlig rådgivning i varuhusen. Expertis från kunniga medarbetare kan vara en ovärderlig inspirationskälla när man ställs inför specifika utmaningar i sina byggprojekt.

Varuhusens Specifika Information

BAUHAUS är en välkänd kedja av byggvaruhus som erbjuder ett brett sortiment av produkter för både proffs och hemmafixare. Deras anläggningar är strategiskt placerade över hela Sverige för att tillgodose kundernas behov med tjänster som verktygsuthyrning och kostnadsfria lånesläpvagnar.

Anläggningar i Sverige

Göteborg

 • Bäckebol: Öppettider: Måndag till fredag 06:00-19:00, lördag och söndag 10:00-18:00
 • Sisjön: Adress: Södra Långebergsgatan 21, 43632 Askim

Stockholm

 • Sickla Allé: Ett omfattande sortiment och tillgängliga tjänster i en dynamisk del av staden.

Ytterligare varuhus finns utspridda i landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Varje anläggning strävar efter att erbjuda sin lokala marknad en anpassad service. I städer som Karlstad, Örebro, Sundsvall, Västerås och Växjö har BAUHAUS etablerat sig som ett pålitligt alternativ för byggmaterial och verktyg. Varuhusen i Hyllinge, Kalmar, Knivsta, Linköping, Löddeköpinge, Norrköping, Uddevalla, Uppsala och andra orter kompletterar kedjans rikstäckande närvaro.

Kedespersonalen finns alltid tillgänglig för att guida kunder till rätt produkter och erbjuda tjänster som verktygsuthyrning, vilket kan ske via en smidig process i varuhuset. För att möta behovet av bekväm transport av material finns det möjlighet att låna en truck i varuhuset, vilket underlättar hanteringen av tunga varor.

Kontakt och Kundtjänst

Bauhaus strävar efter att tillhandahålla en utmärkt kundservice och erbjuder olika kontaktvägar för sina kunder. För att hantera förfrågningar och ge support, finns det flera alternativ att nå dem på.

Kontaktuppgifter:

Kontaktmetod Detaljer
Telefon 010 180 18 00
E-post [email protected]
Chatt Tillgänglig via Bauhaus officiella hemsida

Kundtjänsten är tillgänglig för att svara på frågor relaterade till produkter, tjänster och efterförsäljningsupport. De är öppna för feedback och tar emot synpunkter för att förbättra tjänsterna.

För privatkunder och företagskunder tillhandahålls specifika e-postadresser för att säkerställa att supporten är så relevant och hjälpsam som möjligt. Kundtjänstens öppettider är generösa, och de erbjuder kvällsöppet till klockan 20 på vardagar, vilket möjliggör flexibilitet för kunderna.

Vid behov av att anmäla returer eller reklamationer, bör kunderna kontakta kundtjänsten via de angivna kanalerna. Bauhaus har också en process för att hantera klagomål och upprätta reklamationer, vilket bidrar till en smidig hantering av eventuella problem.

Kundnöjdhet är högt prioriterat hos Bauhaus, vilket speglas i deras kundsupport och omfattande kontaktmöjligheter. Informationen om hur man kontaktar Bauhaus kundtjänst är lättillgänglig och användarvänlig.

Företagsansvar och Hållbarhet

BAUHAUS byggvaruhus ser företagsansvar och hållbarhet som en integrerad del av sin verksamhet. Långsiktig lönsamhet, miljöhänsyn och socialt ansvar är grunden i företagets hållbarhetsarbete. De arbetar aktivt med att minska sin negativa påverkan på miljön och accelerera övergången till mer hållbara alternativ.

Med ett systematiskt tillvägagångssätt identifierar BAUHAUS viktiga hållbarhetsområden där de kan göra skillnad. Dessa inkluderar:

 • Miljö: BAUHAUS strävar efter att minska sitt ekologiska fotavtryck genom ansvarsfull användning av resurser och hantering av avfall.
 • Säkerhet: Företagets prioritet är att säkerställa säkerheten för såväl kunder som anställda i alla aspekter av verksamheten.
 • Socialt ansvar: Genom att välja ansvarsfulla leverantörer och erbjuda produkter som uppfyller etiska och miljömässiga standarder, tar BAUHAUS socialt ansvarstagande på allvar.

Den senaste hållbarhetsrapporten lyfter fram följande nyckelaspekter i BAUHAUS arbete:

 • Öppenhet
  • Rapporten ger insyn i företagets resultat, framsteg och utmaningar.
 • Policys och handlingsplaner
  • Hållbarhetspolicyn är vägledande för verksamheten i Sverige och Norge och inbegriper riskhantering och beslutsfattande.

BAUHAUS kontinuerliga avsikt är att förbättra i hållbar hjärtposition och för att uppnå det, fattas strategiska beslut som genomsyrar hela organisationen.